Waterkwaliteit

Aqua2dental - logo-01 deze gebruiken

Aqua2Dental: Watertesten volgens de nieuwe richtlijnen!

Tandheelkundige praktijken hebben een zorgplicht voor de levering van schoon water. Dit betekent dat het water in uw praktijk moet voldoen aan kwaliteitseisen zoals die zijn vastgelegd in de Richtlijnen Infectie Preventie in Mondzorgpraktijken (WIP). In deze richtlijnen is ook een periodieke controle van de waterkwaliteit als verplichting opgenomen. Als het water aan de kwaliteitseisen voldoet, minimaliseert u de risico’s voor uzelf, uw collega’s en uw patiënten.

 

WAT MOET U DOEN OM TE VOLDOEN AAN DE ZORGPLICHT?

Minimaal iedere zes maanden dient het unitwater gecontroleerd te worden op aanwezigheid van aerobe waterbacteriën door middel van een kiemgetalbepaling. De norm voor het kiemgetal bedraagt maximaal 100 kolonie vormende eenheden (KVE) per ml unitwater. Zijn er meer dan 100 KVE/ml aanwezig, maar minder dan 10.000 KVE/ml, dan dienen er beheersmaatregelen genomen worden. Zijn er meer dan 10.000 KVE/ml aanwezig, dan dient de behandelunit op de aanwezigheid van levende legionella bacteriën gecontroleerd te worden.

AQUA2DENTAL IS UW PARTNER VOOR PROFESSIONELE KIEMGETAL- EN LEGIONELLABEPALINGEN

Bij Aqua2Dental, een dochtermaatschappij van Bio2Dental, kunt u terecht voor professionele kiemgetalbepalingen. Wij bieden verschillende testen aan die helemaal zijn afgestemd op uw wensen en die voldoen aan de geldende richtlijnen. Dankzij onze samenwerking met professionele en geaccrediteerde bedrijven, kunnen wij u een totaaloplossing op maat aanbieden.

AQUA2DENTAL ADVISEERT

Dankzij de wetenschappelijk expertise van Aqua2Dental wordt u voorzien van de juiste informatie.

AQUA2DENTAL ONTZORGT

Aqua2Dental neemt uw zorgen over de waterkwaliteit uit handen door niet alleen de kwaliteit te controleren, maar door ook met een oplossing te komen indien nodig.

 AQUA2DENTAL WERKT SAMEN

Aqua2Dental werkt samen met professionele bedrijven. Hiermee levert Aqua2Dental betrouwbaarheid en kwaliteit die voldoet aan de richtlijnen.

Veelgestelde vragen

Volg ons

Social media

Artikelen

Laatste nieuws

Microbiologisch onderzoek

  Mijn blogs gaan over het algemeen over mijn ervaringen in de tandartspraktijk. Eerder had ik het over bacteriën in…

Lees verder

Een brug slaan tussen twee praktijken

In juli 2019 zien we in de tandartspraktijk een nieuwe vrouwelijke patiënte van 35 jaar oud. Bij haar eerste bezoek…

Lees verder

Volg onze ontwikkelingen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.