Laboratorium

Labo2

Het moderne laboratorium van Bio2Dental beschikt over verschillende technieken om micro-organismen aan te tonen, waaronder de moderne en nauwkeurige moleculair biologische techniek (sequentiële real-time PCR (sqPCR)). Daarnaast voeren we verschillende klassiek microbiologische bepalingen uit.

Afhankelijk van de vraagstelling kiezen we voor de moleculaire biologie of voor klassieke microbiologie . Zo bent u verzekerd van de betrouwbare resultaten.

 

De Real-Time PCR Technologie

Bio2Dental staat bekend als een vooruitstrevend laboratorium op het gebied van tandheelkundige diagnostiek. Het laboratorium heeft een reputatie opgebouwd voor het leveren van nauwkeurige diagnostiek en effectieve behandeladviezen. Een geavanceerde techniek die gebruikt wordt, is Real-Time PCR (Polymerase Chain Reaction), een krachtig instrument dat het mogelijk maakt om DNA of RNA in real-time te detecteren en te kwantificeren.

Het laboratorium van Bio2Dental is uitgerust met state-of-the-art apparatuur, waaronder geautomatiseerde Real-Time PCR machines. Deze machines maken gebruik van fluorescentiemetingen tijdens de PCR-cyclus, waardoor medewerkers de amplificatie van het DNA nauwkeurig kunnen volgen. Deze realtime monitoring maakt het mogelijk om snelle en gevoelige detectie van specifieke sequenties mogelijk te maken.

Hoewel Real-Time PCR in veel verschillende disciplines wordt toegepast, heeft het bijzondere waarde in de tandheelkunde. Bio2Dental maakt gebruik van deze techniek bij verschillende testen, waaronder de Paro21,  Paro9, de pre-implantologie en peri-implantitis test.

Een van de belangrijkste voordelen van Real-Time PCR is de hoge gevoeligheid en specificiteit. Dit maakt het een betrouwbare methode voor diagnostische doeleinden, waarbij zelfs kleine hoeveelheden van het doelwitmateriaal kunnen worden gedetecteerd. Bio2Dental zet zich in voor het leveren van resultaten van de hoogste kwaliteit, en de real-time PCR-technologie speelt een essentiële rol bij het bereiken van deze nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

 

Klassieke microbiologie

Bij sommige vraagstellingen maken we gebruik van klassieke microbiologie. Hiertoe hebben we verschillende kweekmethodes en voedingsbodems. Soms maken we gebruik van de kweek om een uitslag te bevestigen.

Klassieke microbiologie wordt bijvoorbeeld ingezet bij de Dental Stain test en bij de watertesten (via Aqua2Dental).

 

Onderzoek

Bio2Dental is ook een onderzoekslaboratorium. Hierbij werken we samen met universiteiten en bedrijven. De afgelopen jaren hebben we regelmatig een bijdrage geleverd aan externe onderzoeken en studies.

Bio2Dental staat open voor samenwerking met academische instellingen, onderzoeksinstituten, bedrijven en clinici om gezamenlijk onderzoek te verrichten en innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor uitdagingen binnen de tandheelkunde. Door de krachten te bundelen en expertise uit verschillende disciplines samen te brengen, streeft Bio2Dental naar synergiën die leiden tot baanbrekende ontdekkingen en klinische toepassingen.

 

 

Bio2Dental: diagnostiek van de toekomst

Volg ons

Social media

Artikelen

Laatste nieuws

Microbiologisch onderzoek

  Mijn blogs gaan over het algemeen over mijn ervaringen in de tandartspraktijk. Eerder had ik het over bacteriën in…

Lees verder

Een brug slaan tussen twee praktijken

In juli 2019 zien we in de tandartspraktijk een nieuwe vrouwelijke patiënte van 35 jaar oud. Bij haar eerste bezoek…

Lees verder

Volg onze ontwikkelingen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.