Dental Stain

Meer informatie over dit product

Onze Dental Stain test is een geavanceerde diagnostische test die is ontworpen om de oorzaak van extrinsieke verkleuringen op tanden te identificeren. Extrinsieke verkleuringen zijn oppervlakkige vlekken die zich op het tandoppervlak bevinden en vaak worden veroorzaakt door externe factoren zoals voedsel, dranken, medicatie, roken of slechte mondhygiëne. Deze verkleuringen kunnen echter ook microbiologische oorzaken hebben, zoals de aanwezigheid van (chromogene) bacteriën, gisten en/of schimmels.

De Dental Stain test is specifiek ontworpen om de aanwezigheid van deze micro-organismen te detecteren.

 

De procedure is als volgt:

 

  1. Monstername: Allereerst wordt er een monster genomen van het verkleurde gebied op de tand. Dit kan worden gedaan met behulp van de bij de test bijgevoegd steriel wattenstaafje.
  2. Hierna wordt het wattenstaafje in het buisje met vloeistof geplaatst en naar het laboratorium gestuurd.
  3. Microbiologische analyse: Het monster wordt onderzocht op de aanwezigheid van bacteriën, gisten en schimmels. Dit wordt gedaan door middel van kleuringstechnieken, microbiologische kweekmethoden en/of moleculaire identificatietechnieken.
  4. Interpretatie van de resultaten: Zodra de analyse is voltooid, worden de resultaten geïnterpreteerd om te bepalen of de extrinsieke verkleuring eventueel wordt veroorzaakt door microbiële factoren. Als er significante niveaus van bacteriën, gisten of schimmels worden gedetecteerd, kan dit duiden op een microbiologische oorzaak van de verkleuring.
  5. Behandeladvies: Op basis van de resultaten kan een passend advies worden gegeven. Dit kan variëren van mondhygiënemaatregelen tot meer gerichte behandelingen om de microbiële belasting te verminderen door middel van antimicrobiële middelen en/of antimycotica.

 

Door gebruik te maken van de Dental Stain test kunnen mondzorgprofessionals een diagnose stellen van de oorzaken van extrinsieke verkleuringen op tanden en een gepersonaliseerd behandelplan opstellen om deze problemen aan te pakken. Dit draagt bij aan een verbeterde mondgezondheid en esthetiek voor de patiënt.

Staine teeth in human mouth, she is just 11 years.

Voorbeeld van de uitslag

Bent u benieuwd naar de uitslag van deze test? Wij begrijpen dat het belangrijk is om te weten waar u aan toe bent voordat u besluit om onze testen te gebruiken. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om een gedetailleerd voorbeeldrapport in te zien. Dit rapport geeft u een helder beeld van wat u kunt verwachten na het afronden van de test.

Het voorbeeldrapport is zorgvuldig samengesteld en weerspiegelt de diepgang en nauwkeurigheid die wij hanteren bij het beoordelen van uw resultaten. U ziet hierin hoe de uitslagen zijn opgebouwd, welke criteria er worden gehanteerd en hoe de scores worden geïnterpreteerd. Dit geeft u een duidelijk inzicht in de waarde van de test en hoe deze uw patienten kan helpen.

Neem contact met ons op voor een voorbeeld van de uitslag.

Volg ons

Social media

Artikelen

Laatste nieuws

Microbiologisch onderzoek

  Mijn blogs gaan over het algemeen over mijn ervaringen in de tandartspraktijk. Eerder had ik het over bacteriën in…

Lees verder

Een brug slaan tussen twee praktijken

In juli 2019 zien we in de tandartspraktijk een nieuwe vrouwelijke patiënte van 35 jaar oud. Bij haar eerste bezoek…

Lees verder

Volg onze ontwikkelingen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.