Cursussen

Cursusinformatie

Voor 2024 staan er een aantal interessante cursussen op het programma.

 

Aanmelden
Voor meer informatie of om u aan te melden kune u het formulier hiernaast invullen, of u kunt telefonisch contact opnemen met Patricia Snoek op nummer 0487-841992.

 

Kosten

  • Bijwonen van een middagcursus kost € 89,- inclusief lunch en certificaat.
  • Bijwonen van een avondcursus kost € 59,- inclusief koffie/thee en certificaat.

Na inschrijving kunt u tot 2 weken voor aanvang van de cursus kosteloos annuleren. Indien u binnen 2 weken voor de cursus annuleert, vindt er geen restitutie meer plaats.

 

Accreditatie

Accreditatie voor deze cursussen is aangevraagd.

 

Aantal deelnemers

Een cursus kan doorgaan als er minimaal 8 inschrijvingen zijn. Is een cursus vol? U kunt zich gewoon inschrijven, u wordt op de wachtlijst geplaatst.

 

Middagcursus 13.00 - 17.00

De mogelijke alternatieven van antibiotica bij de niet-chirurgische parodontale behandeling

Tijdens deze cursus leert u over de mogelijke alternatieven voor antibiotica, zoals bacteriofagen, AMY-101, oilpulling en manuka honing. Dit doen we aan de hand van wetenschappelijk literatuur. Niet alleen gepubliceerde alternatieven komen aan bod, maar ook een aantal veelbelovende experimentele middelen. Deze cursus is door jullie bekroond met een 9,2.  Let op: deze cursus is meestal snel volgeboekt.

Datum en locatie

  • Zaterdag 1 juni 2024 in de omgeving van Utrecht (Let op: van 9.00 tot 13.00). **VOL**
  • Vrijdag 20 september 2024 in de omgeving van Utrecht. **VOL**

 

Avondcursus 19.00 - 21.00

De rol van virussen en protisten bij parodontitis

Sinds de begindagen van de microbiologische parodontale diagnostiek ligt de focus op bacteriën. Op zich logisch, omdat dankzij bacteriële kweektechnieken veel kennis kon worden vergaard over de rol die bacteriën spelen bij het ontstaan  en verloop van parodontitis. Ondertussen weten we dat andere micro-organismen zoals virussen en protisten minstens net zo belangrijk zijn. Tijdens deze avondcursus bespreken we een aantal belangrijke virussen en protisten en de rol die ze spelen bij het ontstaan en verloop van parodontitis.

Datum en locatie

  • Maandag 13 mei 2024 in de omgeving van Rotterdam.
  • Maandag 23 september in de omgeving van Nijmegen.

 

Afweer en parodontitis

Sinds het baanbrekende werk van onderzoekers zoals George Hajishengallis weten we dat de humane afweer een cruciale rol speelt bij parodontitis. Alvorens een persoon parodontitis ontwikkelt, gebeurt er van alles met zijn/haar afweer. Tijdens deze cursus bespreken we verschillende afweerprocessen die een rol spelen bij het ontstaan en verloop van parodontitis. Kennis van deze afweerprocessen komt van pas bij de behandeling van parodontitispatiënten

Datum en locatie

  • Maandag 30 september in de omgeving van Nijmegen.

 

Mondzorg bij ouderen vanuit microbiologisch perspectief

Tijdens deze cursus leert u over microbiologie bij ouderen. U kunt hierbij denken aan een veranderende biofilm, het ouder worden van afweerprocessen (inflamaging), maar ook aan aandoeningen die we vaak bij ouderen tegenkomen, zoals candidiasis.

Datum en locatie

  • Donderdag 10 oktober 2024 in de omgeving van Nijmegen.

Inschrijfformulier

Vul onderstaand formulier in of neem telefonisch contact met ons op: 0487-841992.

Geef aan welke cursus u wilt bijwonen; selecteer hiertoe de betreffende datum.
Onze middagcursus kost € 89,- inclusief lunch en certificaat en onze avondcursus kost € 59,- inclusief koffie/thee en certificaat.