Candida

Meer informatie over dit product

Er is steeds meer aandacht voor orale candida-infecties. We zien vooral dat er een infectierisico is bij patiënten die een verstoorde weerstand hebben, of bij patiënten die (frequent) antibiotica gebruikt hebben. Daarnaast zien we een verhoogde kans op infecties bij gebruik van corticosteroïden en bij aanwezigheid van niet natuurlijke materialen in de mond. Soms ervaren patiënten klachten zoals een brandend gevoel, maar een candida-infectie kan ook geheel klachtenvrij verlopen. Goede diagnostiek is cruciaal om tot een juiste diagnose te komen.

Bio2Dental is voorloper op het gebied van microbiologische diagnostiek en een candidatest hebben we al sinds het begin in ons pakket zitten. Bij onze candidatest maken we gebruik van zowel klassieke kweekmethoden als van real-time PCR. Naast analyse van het totaal aantal Candida spp. analyseren we ook Candida albicans en het totaal aantal bacteriën. Dit resulteert in een betrouwbare en volledige uitslag. Op grond van de uitslag kan een antimycoticum geadviseerd worden.

Of het nu gaat om de voorbereiding op een implantaatprocedure of het monitoren van de mondgezondheid bij kwetsbare groepen, de Candida test biedt een snelle en precieze analyse met behulp van zowel real-time PCR technologie als klassieke kweek.

Voorbeeld van de uitslag

Bent u benieuwd naar de uitslag van deze test? Wij begrijpen dat het belangrijk is om te weten waar u aan toe bent voordat u besluit om onze testen te gebruiken. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om een gedetailleerd voorbeeldrapport in te zien. Dit rapport geeft u een helder beeld van wat u kunt verwachten na het afronden van de test.

Het voorbeeldrapport is zorgvuldig samengesteld en weerspiegelt de diepgang en nauwkeurigheid die wij hanteren bij het beoordelen van uw resultaten. U ziet hierin hoe de uitslagen zijn opgebouwd, welke criteria er worden gehanteerd en hoe de scores worden geïnterpreteerd. Dit geeft u een duidelijk inzicht in de waarde van de test en hoe deze uw patienten kan helpen.

Neem contact met ons op voor een voorbeeld van de uitslag.

Volg ons

Social media

Artikelen

Laatste nieuws

Microbiologisch onderzoek

  Mijn blogs gaan over het algemeen over mijn ervaringen in de tandartspraktijk. Eerder had ik het over bacteriën in…

Lees verder

Een brug slaan tussen twee praktijken

In juli 2019 zien we in de tandartspraktijk een nieuwe vrouwelijke patiënte van 35 jaar oud. Bij haar eerste bezoek…

Lees verder

Volg onze ontwikkelingen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.